Kína elmélyíti kapcsolatait Írországgal

Li Csiang kínai miniszterelnök szerdán arra szólította fel Kínát és Írországot, hogy működjenek együtt a szabad és nyitott nemzetközi kereskedelmi rendszer fenntartása és a valódi multilateralizmus gyakorlása érdekében.

Li találkozott Michael D. Higgins ír elnökkel Aras an Uachtarainben, az ír elnök hivatalos rezidenciájában.

Noha Kína és Írország földrajzilag egymástól eltérő nemzeti feltételekkel rendelkezik, tartós barátságnak, valamint rendkívül kompatibilis fejlesztési koncepcióknak örvendenek – jegyezte meg Li.

Az elmúlt években Hszi Csin-ping elnök és Michael D. Higgins elnök stratégiai irányítása mellett a Kína-Írország kapcsolatok folyamatosan fejlődtek, és a kétoldalú gyakorlati együttműködés gyümölcsöző eredményeket hozott – mondta.

Kína kész együttműködni Írországgal a kölcsönös tisztelet és egyenlőség tiszteletben tartása érdekében, és megragadja a Kína-Írország közötti diplomáciai kapcsolatok idei 45. évfordulója alkalmából adódó lehetőséget a két ország államfői által elért fontos konszenzusok további megvalósítására, folyamatos fejlesztésére. a kölcsönös megértés és bizalom, teljes mértékben alkalmazkodni egymás fő érdekeihez és alapvető aggályaihoz. Ezen túl folyamatosan emelni  szeretnék az együttműködés szintjét és fokozni annak hatásait különböző területeken, valamint a Kína-Írország stratégiai partnerség fokozottabb fejlesztését szorgalmazni a kölcsönösen előnyös együttműködés érdekében – mondta Li.

A kínai miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Kína és Írország kölcsönösen előnyös együttműködése ígéretes.

Li elmondta, hogy Kína hajlandó elmélyíteni az együttműködést Írországgal olyan területeken, mint a gazdaság, a kereskedelem és a beruházások, a zöld fejlesztés, valamint a tudományos és technológiai innováció.

Ígéretet tett arra is, hogy megerősítik az emberek közötti cseréket az oktatás, a kultúra és más területeken, hogy megkönnyítsék a két ország közötti személyi cseréket.

Mindkét félnek együtt kell működnie egy szabad és nyitott nemzetközi kereskedelmi rendszer fenntartásán, valamint a globális ipari és ellátási láncok stabil és zökkenőmentes áramlásának fenntartásán – jegyezte meg Li.

Elmondta, hogy mindkét félnek valódi multilateralizmust kell gyakorolnia, párbeszéddel át kell hidalnia a nézeteltéréseket, és együttműködéssel kell megoldania a vitákat, hogy jobb globális kormányzást mozdítson elő, előmozdítsa a közös fejlődést, és nagyobb stabilitást és energiát injektáljon a változások és káosz által megrengetett világba.

Higgins a maga részéről elmondta, hogy az Írország és Kína közötti kapcsolatok szilárd fejlődési lendületet tartottak fenn, és mindkét fél mindig is ragaszkodott a kölcsönös megértéshez és tisztelethez.

Írország készen áll a baráti kommunikáció erősítésére Kínával a kölcsönösen előnyös együttműködés elmélyítése, az éghajlatváltozás, az élelmezésbiztonság, a fenntartható fejlődés és más globális kihívások közös megválaszolása, valamint a két nép közötti barátság elmélyítése érdekében, hogy elősegítse a Kína folyamatos és mélyreható fejlődését. – mondta.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük