Kínai és nyugati stílusú zenei motívumokat felhasználva adnak koncertet művészek Új-Zélandon

Az új-zélandi Zeneiskola és a Wellingtoni Victoria Egyetem Konfuciusz Intézete csütörtökön a kínai és a nyugati zene keverékét bemutató koncertnek adott otthont.

A China Crossing IV. elnevezésű koncert Gao Ping kínai, új-zélandi származású zeneszerző és a SOUNZ-díjas zeneszerző, Michael Norris dalának feldolgozásával debütált. A teljes programot LanWeiweizenész -a népszerű kínai hangszeren, pi-pán, Liu Jian zongoraművész, Martin Riseley hegedűművész, Te KōkīTrio és az Új-Zéland Vonósnégyes adta elő.

A COVID-19 járvány miatt egyes zenészek online tartottak koncertet.

Az új-zélandi zeneiskola igazgatója, Sally Jane Norman hatalmas köszönetet mondott a koncertért, mondván, hogy ez egy csodálatos alkalom volt arra, hogy kapcsolatot teremtsen a kínai és a nyugati zene között.

Sally további együttműködési lehetőségeket vázolt fel Kína központi zenei konzervatóriumával.

„Igen fényes jövő előtt állunk.” – tette hozzá.

Adele Bryant, a Wellingtoni Victoria Egyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója elmondta: „A művészek olyan mesés darabokat komponálnak és játszanak, amelyek nemcsak a China Crossing lényegét foglalják össze – a nyugati és a kínai zenei motívumokat használva -, hanem összefoglalják a 2020-as évet és a technológia segítségével „összehoznak” bennünket.”

Adele a koncert után megemlítette, hogy a Wellingtoni Victoria Egyetem és a kínai Xiamen Egyetem továbbra is segíti és támogatja a ChinaCrossing zenei eseményeit, a két ország közötti kulturális kommunikáció megerősödése érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük