Honan tartomány 2020-as gabonaimportja meghaladhatja a 33 000 tonnát

 

3259 tonna kanadai búzát szállító kombinált tengeri-vasúti szállítmány érkezett Csengcsouba, Honan tartomány fővárosába – jelentette a Henan Daily napilap.

Honanban található Kína első nem tengerparti vagy folyómelléki gabonakikötője, amely több éves működés után idén növelni tudta forgalmát. Honan tartomány központi fekvésének és jó közlekedési infrastuktúrájának köszönhetően a nyugati és középső tartományoknak nem kell többé a tengerparti és határmenti kikötőkre támaszkodniuk a gabonaimportban.

Eddig kilenc országból érkezett búza, mungóbab, szezámmag és egyéb gabonaféleség a KÍna-Európa Expresszen keresztül, illetve kombinált tengeri és vasúti szállítással. Ez év eleje óta 30 251 tonna, az előző évinél 834%-kal több import gabona érkezett Honanba.

Honan Kína egyik legnagyobb gabonatermesztő, -feldolgozó és -fogyasztó tartománya. A gabonakikötő hatékony működésével egyre több gabonafeldolgozó vállalat juthat minőségi alapanyaghoz Honanban – mondta Jin Xing, a Zhengzhou Liangyun Grain Port Development Co., Ltd. vezérigazgatója.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük