Blockchain gerinchálózat építésébe fog Hubej tartomány

Múlt pénteken jelentette be a közép-kínai Hubej tartomány az első BSN Globális Technológiai és Innovációs Csúcson, hogy Blokklánc Alapú Szolgáltatások Hálózat (Blockchain-based Service Network, BSN) gerinchálózati projektbe kezd – jelentette a Hubei Daily helyi napilap.

Hubei tartomány kiváló helyzetben van ahhoz, hogy fejlessze blockchain szektorát, mivel egy sor fejlett feltörekvő iparágnak ad otthont, így többek között a következő generációs informatikai technológiáknak, a felső kategóriás gépgyártásnak és az alternatív hajtású gépjárműveknek.

A BSN-nek köszönhetően Hubej megfizethető árú prémium szolgáltatásokat nyújthat a fejlesztők és felhasználók részére, és elősegítheti a blockchain technológia alkalmazását a városokban – mondta a tartomány Fejlesztési és Reformbizottságának képviselője.

Azt is bejelentették, hogy a tartomány egy sor intézkedéssel támogatja a blockchain elterjedését, a terület tehetséges szakembereinek megszerzését és képzését, valamint a kulcsfontosságú vállalkozások növekedését, hogy azok tesztüzembe kezdhessenek Vuhan, Hsziangjang és Jöcsang városok térségében.

A BSN a tervek szerint globális nyilvános infrastruktúra-hálózat lesz, célja a blockchain alkalmazások költségeinek tartós csökkentése a fejlesztés, telepítése, működtetés és karbantartása során.

Kína 2019 októberében kezdte meg a BSN béta tesztjét, majd idén áprilisban nyitotta meg azt kereskedelmi felhasználásra. A hálózat a tervek szerint 2020 végéig több mint 200 nyilvános városi csomópontot fed majd le.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük