25 éves csúcson Kína kerékpárexportja a harmadik negyedéven

Kína kerékpárexportja elérte az 1,1 milliárd dollárt a harmadik negyedévben. Ehhez az elmúlt 25 év legmagasabb, negyedéves összértékéhez nem vezet más, mint a növekvő külföldi kereslet.

Januártól szeptemberig a kínai kerékpár- és elektromos kerékpárgyártás kétszámjegyű növekedést mutatott – derült ki a vámhatóság adataiból.

Néhány belföldi kerékpárgyár június óta teljes kapacitással működött, de még mindig nem sikerült teljesíteni a megrendeléseket.

„Értékesítésünk mértéke júniustól októberig 50 százalékkal nőtt éves szinten” – mondta Yu Yuefeng, egy sanghaji székhelyű kerékpárcég vezetője.

A COVID – 19 járvány miatt a kerékpározás népszerűsége világszerte növekedésnek indult, mivel sokan keresték a zsúfolt buszok és metrók alternatíváját, illetve akik nem tudtak edzőterembe járni szintén megpróbáltak más módot találni a testmozgásra.

A járvány miatt az elektromos robogók iránti érdeklődés is fellendült, ezek korábban a piaci rés részét képezték.

„Májustól novemberig megrendeléseink több mint megkétszereződtek az egy évvel korábbihoz képest” – mondta Xu You, a kelet – kínai Zhejiang tartományban működő e – robogó gyár vezetője.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük