A kínai mobiltelefon-eladások 75%-a 5G okostelefon

Kínában az 5G-s okostelefonok fogják adni a teljes mobiltelefon – értékesítés 75 százalékát – közölte a Securities Daily Monday Wu Hequanra, a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusára hivatkozva.

Wu szerint a kínai mobiltelefon-piac értékesítése 2021-ben meghaladhatja az egybillió jüant is.

A Kínai Információs és Hírközlési Technológiai Akadémia (CAICT) adatai azt mutatták, hogy ez év januárjától novemberig a kínai belföldi piacon 281 millió volt a mobiltelefon – értékesítés, az 5G okostelefonok önmagukban pedig csak 144 milliót tettek ki, ami a teljes összeg 51,4 százalékát fedi le.

Csak novemberben az 5G mobiltelefonok értékesítése a kínai piacon elérte összes mobiltelefon – értékesítés 68,1 százalékát – közölte a CAICT.

Liu Liehong, az ipari és informatikai miniszterhelyettes a november 26-án, Guangzhou-ban, a dél-kínai Guangdong tartomány fővárosában tartott 2020 5G Világkonferencia megnyitó ünnepségén elmondta, hogy 253 típusú terminál kapott hozzáférést az internethez Kínában, ebből 218 darab 5G-s mobiltelefon volt.

Az 5G mára már a mainstream mobiltelefon modellek alapértelmezett követelményévé nőtte ki magát, és 2021-ben várhatóan az új mobiltelefonok 90 százalékában meg fog jelenni – mondta Yang Fan, az Analysys International piackutató cég Terminál- és Beléptetőalkalmazás Központjának igazgatója.

Ma Kína élen jár a világ 5G fejlesztésében. Az International Data Corporation (IDC) globális piackutató cég szerint az 5G mobiltelefonok világszerte történő értékesítése 2020-ig elérheti a mintegy 240 milliót, ebből több mint 160 milliót Kína adhat, ami az összérték hozzávetőlegesen 67,7 százaléka, és Kína a következő öt évben továbbra is a globális piaci részesedés felét fogja megszerezni.

A kínai 5G mobiltelefon-piac fontos piac az egész világon, és a hazai mobiltelefon-gyártók számára abszolút domináns pozíciót tölt be a globális mobiltelefon-piacok között – mondta Zhou Xibing, a Research Center for Soft Power of Chinese Local Enterprises munkatársa.

Zhou megjegyezte, hogy a jövőben, különösen a 2022-es pekingi téli olimpia után, a kínai 5G mobiltelefon-használók egy „cserehullámon” fognak átesni, amely során a mobiltelefonok világa jelentős változásokon fog keresztül menni.

Megfigyelhető, hogy az 5G mobiltelefonokkal kapcsolatos nagyobb piaci részesedések megszerzése érdekében a vezető kínai mobiltelefon-gyártók fokozni kezdték az ehhez a technológiához társuló chipekkel kapcsolatos kutatási és fejlesztési erőfeszítéseiket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük