Az Amazon leányvállalata szemet vetett Kína növekvő felhőalapú szolgáltatási piacára

Az amerikai technológiai óriás, az Amazon Web Services (AWS), felhőalapú szolgáltatási platformja növeli befektetéseit Kína folyamatosan növekvő felhőalapú számítástechnikai piacán, és felgyorsítja lépéseit, hogy további felhőalapú szolgáltatásokat kínáljon a kínai vállalkozások digitális átalakításához és korszerűsítésének elősegítése érdekében.

A kínai, felhőalapú számítástechnikai piac mérete hatalmas, de a szegmens még mindig gyerekcipőben jár – mondta Gu Fan, az AWS China termékmenedzsmentjének és piacra lépési stratégiájának ügyvezetője, hozzátéve, hogy nagyon bízik az ország felhőalapú szolgáltatásának piacában.

„Láttuk, hogy egyes kínai internetes vállalatoknak és az egészségügyben, az oktatásban és a médiában tevékenykedő, gyorsan növekvő startupoknak egyre nagyobb az igényük a felhőszolgáltatásokra. Az AWS elkötelezett amellett, hogy segítse a kínai vállalkozások digitalizációját és működésük megújítását, valamint hogy felgyorsítsa a hagyományos vállalkozások átalakulását” – mondta Gu.

Hozzátette, hogy a hazai vállalkozások egyre növekvő számú csoportja használja az AWS globális infrastruktúráját és felhőalapú szolgáltatásait, hogy megerősítsék globalizációs törekvésüket, és alacsonyabb költségek mellett versenyképessé tegye őket.

Megtudtuk azt is, hogy az AWS felgyorsítja további felhőalapú szolgáltatásainak létesítését Kínában, annak érdekében, hogy kielégítse a kínai ügyfelek igényeit, és személyre szabott megoldásokat kínáljon a kínai piac számára. A 2020 -as év első félévben, több mint 150 felhőalapú számítástechnikai szolgáltatást és funkciót indított el az országban. Sőt, ezáltal a cég segít a nemzetközi cégeknek is bejutni a kínai piacra.

„Figyelemre méltó, hogy a COVID-19 járvány idején az online konferenciák, a távmunka, a gyógyszerkutatás és fejlesztés fellendítette az AWS üzleti növekedését, és egyre több vállalkozást ösztönzött a felhőszolgáltatások használatára és általában a digitális működésre” – tette hozzá Gu.

A Kínai Információs és Hírközlési Technológia Akadémia szerint a nyilvános felhőszolgáltatások piaca Kínában elérte a 68,9 milliárd jüant (10,5 milliárd USD) 2019-ben, ami egy 57,6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Várhatóan a piac az elkövetkező három évben gyorsan növekszik és 2023 –ig eléri a 230,7 milliárd jüant.

Földrajzilag, Kína adja AWS egyik legnagyobb üzletét. 2016-ban alapította meg az AWS China (Peking) régiót, amelyet a Beijing Sinnet Technology Co Ltd. üzemeltet, és az AWS China (Ninghszia) régiót, amelyet a Ningxia Western Cloud Data Technology Co Ltd. üzemeltet. Az AWS ma már több mint 175 olyan teljes körű szolgáltatást kínál, mint a számítástechnika, a tárolás, az adatbázisok, a hálózatépítés, az elemzés, a robotika, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia, a világ 24 földrajzi régiójának 77 elérhetőségi zónájából.

„Az AWS agresszív ütemet diktál a felhőalapú innováció piacán és annak globális kiterjesztésében. Kínával, a régiós beruházásait is felgyorsította. Ez hatékonnyá teszi a kínai vállalkozásaikat építők számára, hogy adaptív vállalkozásaikat mozgásba hozzák” – mondta. Charlie Dai, a Forrester üzleti elemzője és üzleti tanácsadója.

Ez azt is bizonyítja, hogy a lokalizációs stratégia rangsorolása kritikus fontosságú a kínai piacot megcélzó vállalkozások és eladók számára, a bizonytalanságok túlélése érdekében.

A felhőalapú számítástechnikának kedvező rendeletek elősegítették az ágazat gyors fejlődését az országban. Az Ipari és Informatikai Technológia Minisztériuma 2018-ban kiadott egy iránymutatást, amelyben azt javasolta a vállalkozásoknak, hogy 2020-ig a felhőalapú számítástechnikát széles körben alkalmazzák mind a termelésében, üzemeltetésében és irányításában is. Ezáltal Kínában még további 1 millió felhőalapú számítástechnikát használó vállalkozás működhessen.

A harmadik negyedévben, a globális felhőalapú infrastruktúra-szolgáltatások a COVID-19 járvány miatt elmaradó bevételek ellenére is profitábilisak maradtak

A Canalys kutatócég szerint a világ felhőalapú piaca 33 százalékkal, 36,5 milliárd dollárra nőtt, ami 2 milliárd dollárral volt magasabb az előző negyedévinél.

A tanácsadó cég szerint Kína a világ második legnagyobb piaca a felhőalapú infrastruktúra-szolgáltatások terén. Az Alibaba Cloud, az Alibaba Group felhőalapú számítástechnikai ága a kínai felhőalapú számítástechnikai piac 46,4 százalékát tette ki tavaly, ezt követte a Tencent Cloud (18 százalékkal) és a Baidu Cloud (8,8 százalékkal).

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük