Brunei fokozott figyelemmel kíséri a FinTech fejlesztését

A jövőbeni rendszerszintű kockázatok azonnali megoldásának biztosítása érdekében fokozott figyelemmel kell kísérni a pénzügyi technológiák (FinTech) fejlődését – mondták a brunei vezető kormánytisztviselők.

A brunei FinTech Világfesztivált, amelyet a Brunei Központi Iszlám Bank, a Pénzügyi és Menedzsmentközpont és a Szingapúri Monetáris Hatóság közös szervezésében, a szingapúri FinTech Fesztivállal együttműködve, az Autoriti Monetari Brunei Darussalam (AMBD) központi bankjának támogatásával december 7. és 11. között fog megrendezésre kerülni.

Haji Awang Abu Bakar, Brunei belügyminiszter és az AMBD igazgatóságának alelnöke elmondta, hogy az AMBD mindig is támogatta a FinTech brunei fejlesztését, és számos kezdeményezést indított a növekedés elősegítésére ezen a területen.

Az egyik ilyen kezdeményezés a FinTech Regulatory Sandbox bevezetése, amelynek lényege, hogy biztonságos környezetet biztosítson a résztvevőknek, különösen az induló vállalkozásoknak a FinTech megoldásaik teszteléséhez és az azzal való kísérletezéséhez.

„Örömmel jelenthetem be, hogy ma az AMBD frissítette a jelenlegi FinTech Regulatory Sandbox-ot a FinTech Regulatory Sandbox 2.0-ra. Ebben a verzióban egyszerűsítve lett a jelentkezés folyamata a felülvizsgálati idő csökkentése érdekében” – mondta a miniszter a szerdai beszédében.

Hajah Rokiah, az AMBD ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a FinTech fesztivál egyedülálló lehetőséget kínál a FinTech kezdeményezések és tevékenységek támogatására, valamint globális lehetőségeket kínál Brunei növekvő FinTech közösségének és fejlesztési erőfeszítéseinek megismerésére.

„A pénzügyi szektor fejlesztése továbbra is kulcsfontosságú napirend marad az AMBD számára, különösen a pénzügyi technológia területén, amelyet az ország potenciális növekedési motorjaként azonosítottak a Brunei Darussalam pénzügyi szektorának 2016 – 2025 közötti tervében” – mondta.

A FinTech 2020 Világfesztivál fizikai és virtuális tevékenységek kombinációjával zajlott. Több mint 100 ember, köztük a brunei magas rangú kormánytisztviselők, a banki vezetők és a brunei diplomáciai küldöttek vettek részt a szerdai szemináriumon, miközben a világ minden tájáról több ezer ember kísérte figyelemmel a fesztivál online tevékenységeit.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük