Kína és az ASEAN erőfeszítéseket ígér a regionális stabilitás biztosítása érdekében

Kína és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) szerdán közös erőfeszítéseket ígért a regionális béke és stabilitás megőrzésére.

Az ígéretre a 11. Kína – ASEAN védelmi minisztereinek informális találkozóján került sor, amit videó formájában tartottak meg. Az esemény társelnökei Wei Fenghe kínai államtanácsos és védelmi minisztere, valamint Ngo Xuan Lich vietnami védelmi minisztere voltak.

Idén Vietnam tölti be az ASEAN elnöki pozícióját.

Kína és az ASEAN-országok szoros barátságot tanúsítva támogatták és segítették egymást a COVID – 19 járványban, mondta Wei.

Kína kész együttműködni az ASEAN országokkal egy szorosabb közösség felépítésében – tette hozzá.

Wei elmondta, hogy Kína és az ASEAN közötti védelmi együttműködés folyamatosan erősödik és elmélyül, ami a regionális biztonsági együttműködés figyelemre méltó példája. A kínai hadsereg hajlandó növelni a gyakorlati együttműködést az ASEAN országok katonai erőivel a különféle biztonsági kockázatok és kihívások kezelése érdekében – mondta.

Az ASEAN védelmi vezetői gratuláltak Kínának a járvány sikeres megfékezése és az ország gazdasági fellendülése kapcsán, és nagyra értékelték Kína erőfeszítéseit az ASEAN-nal folytatott védelmi együttműködés terén.

Megjegyezték továbbá, hogy hajlandók együttműködni Kínával a Dél – kínai – tenger stabilitásának fenntartása és a régió békés fejlődésének biztosítása érdekében.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük