Megnyitott az első Nemzetközi Kulturális Turisztikai és Sportruházat Fesztivál, Kujpingben

A kínai, Kujping városának Mule városrészében megrendezett Nemzetközi Kulturális Turisztikai és Sportruházat Fesztivál múlt pénteken kezdődött a dél-kínai Khuanghszi – Csuang autonóm régióban.

A Kujping Textil és Ruha Ipari Park beruházása alkalmából rendezett aláírási ünnepségén 11 projektet írtak alá, összesen 10,7 milliárd jüan értékben. Közülük 10 textil- és ruhagyártási projekt települt az ipari parkba, melyeknek éves termelési értéke körülbelül 3,36 milliárd jüan.

Chen Shujin, a Kínai Nemzeti Textil- és Ruházati Tanács korábbi alelnöke azt nyilatkozta, hogy a nehéz időszak ellenére a textil- és ruhaipar lendületet vett és stabilan működött 2020-ban.  A város ruhaipara viszonylag stabil alapokkal rendelkezik, jellegzetes ipari klaszterekkel.  Kujping megfelelő eszközökkel bír az alkalmi sportruházati ipar népszerűsítésében,  így nagyobb előnyökhöz juthat a nemzetközi és a hazai piacokon.

Kujping város Khuanghszi tartomány délkeleti részén helyezkedik el, a Gyöngy – folyó deltáján túli és a Beibu – öblön túli gazdasági körzetek kereszteződésében található.

Ez év eleje óta a Kujping legyőzte a COVID-19 járvánnyal érkező nehézségeket, és felgyorsította a fejlesztését a magas színvonalú, modern iparuk kialakításának.

A város öt főbb iparág fejlesztését tervezi, melyeknek teljes termelési értékük meghaladhatja a 10 milliárd jüant, vagy akár három év alatt az 50 milliárdot.  A textil- és ruhaipar az öt nagy iparág között az első helyet foglalja el. A Kujping Textil és Ruhaipari Park arra törekszik, hogy Kína legnagyobb alkalmi sportruházat gyártó bázisa legyen.

Chen Jinxiu, Kujping polgármesterének prezentációjából megtudhattuk, hogy a ruhaipar hagyományosan jövedelmező iparága a városnak és az első olyan ipar, amelynek összértéke meghaladja a 10 milliárd jüant.  Jelenleg több mint 400 ruházati vállalkozás van a városban, éves össztermelésük 200 millió darab. Mint Khuanghszi tartomány legnagyobb alkalmi sportruházat gyártó bázisa, termékeiket országszerte értékesítik, ezentúl Európába, Amerikába, Afrikába és Délkelet-Ázsiába is exportálnak. Erős a márka ismertsége és viszonylag magas piaci részesedése.

Zhou Liping, a Guangxi Zhongjian Sport- és Szabadidő Ruházati vállalat elnöke szerint, a textil- és ruhaipar a vezető iparág Mule városrészben. Azt várják a fesztiváltól, hogy tovább népszerűsítse Kujping textil- és ruhaiparát a „Mule Manufacturing” -től a „Mule Intelligent Manufacturing” -ig.

A kulturális bemutatkozást, turisztikai promóciót, ruha bemutatót, sportversenyt is magába foglaló fesztivál arra irányul, hogy a teljes körűen bemutassa Kujping textil- és ruhaiparát, valamint a kulturális turisztikai ágazatát, felgyorsítva ezzel a textil- és ruhaipar átalakulását és korszerűsítését, egy új fejlesztési irányt mutatva.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük