Új rekord dőlt meg a Kína és Európa közötti tehervonatok számában

Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Régióban található Alataw határátkelőn, az egyik legfontosabb szárazföldi kikötőn keresztül idén ötezer tehervonat közlekedett Kína és Európa között, és ezzel új csúcsot döntött a forgalom.

Az elektronikai termékeket, ruhákat és egyéb árucikkeket szállító vonat szerdán haladt át a lengyel Malaszewicze felé vezető útvonalon, és ez a szerelvény lett az ötezredik tehervonat, Kína és Európa között, amely áthaladt a hágón.

Ezek a tehervonatok hozzájárultak a COVID-19 járvány elleni globális küzdelemhez, különösen a BRI (Selyemút – együttműködés) országai és régiói közötti ellátási lánc biztosításában – mondta Xu Yueheng, az Alataw Határátkelő vámtisztje.

Az Alataw Határátkelőn 2011-ben indult el a Kína és Európa közötti tehervonat-szolgáltatás. Jelenleg 22 vonal halad át a hágón, és 13 országot ér el, köztük például Németországot és Lengyelországot.

A vonatok által szállított importáruk között autó és alkatrész, fa- és pamut fonal található, míg Xu szerint a háztartási gépek és a napi szükségleti cikkek is az exportált termékek közé tartoznak


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük