Új online platformot indít Kína a külföldi befektetések elősegítésére

 

Kína új online platformot indított az országba irányuló külföldi befektetések elősegítésére – közölte a CCPIT kereskedelmi és befektetési ügynökség.

A tengerentúli befektetők számos információt találhatnak Kína üzleti környezetéről, befektetési irányelveiről és az egyes projektekkel kapcsolatban a www.investchinaccpit.com oldalon – mondta kedden a Kínai Tanács a Nemzetközi Kereskedelem Elősegítésére.

A platform 1186 beruházás és 157 rendelet adatait tartalmazza, és a jövőben folyamatosan frissül majd a szervezet ígérete szerint.

Kína a COVID-19 járvány hatásainak ellensúlyozása érdekében szorgalmazza az internet használatát a kereskedelem és befektetések ösztönzésére. Idén már több online kiállítást szerveztek, és intézkedéseket vezettek be a határon túli e-kereskedelem támogatására is.

A kedden kiadott hivatalos adatok szerint a Kínába irányuló külföldi működőtőke-befektetés (FDI) novemberben 5,5%-os éves bővüléssel elérte a 98,7 milliárd jüant (14,38 milliárd dollár), ezzel a növekedés nyolc hónapja töretlen.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük