Önvezető járművek fejlesztési terve Sanghaj szabadkereskedelmi övezetében

A Lingang Terület, a sanghaji szabadkereskedelmi övezet (FTZ) újonnan megnyitott része, nemrégiben mutatta be az intelligens összekapcsolt járművek (ICV) 2020 és 2025 közötti fejlesztési tervét.

A terv szerint a Lingang Terület egy teljes ICV ipari láncot hoz létre, és arra törekszik, hogy 2025 –re nemzeti járműhálózati kísérleti területté váljon, intelligens közlekedési demonstrációs területtel, Kína vezető modern ipari klaszterévé épüljön és az ICV ipari léptéke meghaladja a 100 milliárd jüant (~ 15,28 milliárd amerikai dollár).

A Lingang elősegíti az intelligens járművek és a digitális gazdaság integrációját és fejlesztését. Javítani fogja az ICV – iparra vonatkozó szabályozásokat és műszaki szabványokat valamint vezető szerepet vállal az „intelligens közlekedés, az önálló vezetés” fejlesztésében.

Úgy tudni, hogy múlt pénteken, a Lingang Terület a járművezető nélküli járművek tesztelésére elérhetővé tette a második útszakaszát, így az efféle tesztek teljes úthossza 118,2 kilométerre nyúlhat a területen belül.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük