Növekedett 2020-ban a Kína és az ázsiai országok közötti tehervasút-forgalom

 

840 tehervonat összesen 323 500 tonna árut szállított Kína és más ázsiai országok között 2020-ban, életet lehelve ezzel az Új Selyemút projektbe – írta vasárnap a Yunnan Daily napilap.

Az első Ázsián belül közlekedő tehervonat, amely műtrágyát szállított Jünnan tartományból Vietnámba, 2017. december 18-án indult útjára. .

A közép-ázsiai vasútforgalom megnyitása óta eltelt három évben Kína és Vietnám 2752 tehervonatot indított, melyek összesen több mint egymillió tonna árut szállítottak.

A Jünnan és Vietnám közötti Kína első határkeresztező vasútvonala, egyben a legalkalmasabb szárazföldi útvonal a dél- és délkelet-ázsiai országok számára.

A fix rakodóhelyeknek, útvonalaknak, érkezési és indulási időpontoknak, illetve szállítási költségeknek köszönhetően a szolgáltatás stabilan működik, és zökkenőmentes nemzetközi logisztikai fuvarozást tesz lehetővé Kína, Vietnám, Kambodzsa, Laosz és más ázsiai országok között.

2020 második fele óta folyamatosan növekszik a kereslet Vietnámban és Laoszban az acélgyártáshoz szükséges alapanyagok, így például a nyers és finomított vasérc iránt. A Kína-Ázsia tehervasút az idei év eleje óta már 13 500 tonnányi importált ásványi terméket szállított a hazai vállalatok részére.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük