Ötéves fennállását ünnepli a Fidzsi-szigeteken a kínai kulturális központ

Helyi és kínai vendégek körében ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját csütörtökön a Fidzsi-szigeteki Kínai Kulturális Központ.

Rosy Akbar oktatási és kulturális miniszter, aki már a központ 2015-ös hivatalos megnyitóján is jelen volt, beszédében elmondta, szerencsésnek tartja magát, hogy az elmúlt öt évben tanúja lehetett a központ megszületésének és gyors növekedésének.

„A Fidzsi-szigeteki Kínai Kulturális Központ a barátság otthona. Hidat épített és kölcsönös megértést hozott Kína és a Fidzsi-szigetek között. Számos jelentős programot bonyolított le, és remélem, a jövőben is tovább bővül majd” – mondta a miniszterasszony.

Bernadette Rounds Ganilau, a Fidzs-Kínai Baráti Szövetség főtitkára és a központ tevékenységének rendszeres szereplője elmondta a Xinhuának, hogy a Fidzsi-szigetek és Kína közötti kulturális együttműködés kulcsa a tisztelet és a kölcsönös tanulni vágyás. .

Qian Bo, Kína Fidzsi-szigeteki nagykövete szerint a kínai kulturális központ rengeteget tett a két nép közötti kapcsolatok erősítéséért.

” A kulturális csere létfontosságú az országok közötti kétoldalú kapcsolatok további fejlődéséhez, mivel a különböző kultúrák közötti kölcsönös megismerés nagyban segíti az országok közötti megértést és barátságot” – nyilatkozta a Xinhuának.

„Kína és a Fidzsi-szigetek egyaránt csodás kultúrával rendelkeznek, és az évek során rengeteget tanultak egymástól a kölcsönös tisztelet jegyében. Mindkét ország hasznát veheti az Új Selyemút kezdeményezésnek.”

Sun Jie, a Fidzsi-szigeteki Kínai Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy a két ország jó példát mutat a kulturális csere terén.

„Az elmúlt öt évben a Fidzsi-szigeteki Kínai Kulturális Központ számos csereprogramot, kiállítást és előadást szervezett a két ország közötti barátság és kölcsönös megértés érdekében, és ez elősegítette a kétoldalú kapcsolatok stabil fejlődését is..

Úgy vélem, mindkét fél sokat tanulhat még egymás kultúrájából” – mondta Sun.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük