Online fotókiállítás mutatja be Ausztráliában a kínai “hal és rizs földjét”

Van egy kínai népi mondás: “Odafent a mennyek, idelent Szucsou és Hangcsou”. A “Csiangszu tartomány bája” címmel a hal és rizs földjének egyedülálló szépségét és kultúráját bemutató online fotókiállítás nyílt Ausztráliában.

“Csiangszu kulturális tartomány, egyben Kína egyik gazdaságilag leginkább fejlett térsége” – nyilatkozta a Xinhuának pénteken Xiao Xiayong, a sydney-i Kínai Kulturális Központ igazgatója.

“A jelentős természeti és kulturális örökség mellett a kortárs művészetet és kultúrát is érdemes bemutatni.”

A kiállításon 45 kiváló fénykép látható, melyek lenyűgöző tájakat, kulturális örökség projekteket, hagyományőrző falvakat és a kelet-kínai Csiangszu tartomány csemegéit mutatják be.

Az ausztrál közönség közelebbről is megismerheti az olyan világörökség részét képező látványosságokat, mint Szucsou klasszikus kertjei, Ming Xiaoling mauzóleuma vagy a Kínai Nagy-csatorna.

A sydney-i központ 2021-ben egy sor online és offline kulturális és turisztikai programot készül szervezni Csiangszu tartománnyal közösen.

“Kína hatalmas ország bőséges erőforrásokkal, és minden tartománynak megvan a maga regionális jellegzetessége és kulturális öröksége” – mondta Xiao.

“Ezért minden évben más-más tartománnyal működünk együtt a térség kultúrájának és turisztikai kincseinek bemutatása érdekében.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük