270 milliárd RMB értékű hitelt helyez ki a Kínai Mezőgazdasági Bank tavasszal

 

A Kínai Mezőgazdasági Bank, az ország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja, több mint 270 milliárd jüan értékben nyújt hitelt a tavaszi mezőgazdasági munkák és előkészületek megsegítésére. Ebből 110 milliárd jüan gazdáknak nyújtandó új hitellel számolnak – jelentette szombaton a Xinhua csoporthoz tartozó cnstock.com.

A bank a mezőgazdaság, a vidék és a gazdálkodók érdekében végzett munkája során mindig is kiemelt figyelmet fordított a tavaszi mezőgazdasági munkák támogatására, és igyekezett kielégíteni a felmerülő forrásigényeket. 2020 végén 4,29 trilliárd jüanon állt a kihelyezett mezőgazdasági hitelek összege.

A bank prioritásként kezeli a nagy agrártartományokat és -megyéket, valamint az állattenyésztést és a halászatot, és kényelmes online és offline szolgáltatásokat vezetett be a kiutalás és törlesztés megkönnyítése érdekében.

Egyéb területeken is igyekeznek növelni a hatékonyságot. A bankfiókokban külön ablakok fogadják az agrárhitelért folyamodókat, és zöld hitelcsatornákat is létrehoznak. Egyes régiókban házhoz is mennek a bank munkatársai, ezzel is gyorsítva az ügyintézést, valamint az online szolgáltatásokat is fejlesztették.

A bank immár 160 millió regisztrált ügyfélnek nyújtott útmutatást , illetve hitelt.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük