Egyre népszerűbbek külföldön a kínai vakcinák

 

Magyarország megállapodást írt alá a kínai Sinopharm COVID-19 vakcina beszerzéséről, amely összesen 2,5 millió ember beoltását teszi lehetővé – jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó a Facebookon jelentette be a hírt, miután telefonon beszélt Vang Ji kínai államtanácsossal és külügyminiszterrel.

Magyarország köszönetet mondott Kínának a vakcinák terén nyújtott jelentős támogatásáért, és reményét fejezte ki, hogy gyorsított eljárásban engedélyezik majd a magyar beszerzéseket.

Kína és Magyarország közös erőfeszítése révén a vakcina-együttműködés a két ország közötti koronavírus-ellenes együttműködés folytatása és kibővítése lehet – mondta Vang.

A pénteken aláírt megállapodás értelmében a vakcinákat négy részletben, négy hónap alatt szállítják le.

Ezzel felgyorsul a magyar oltási program, ami ezrek életét mentheti meg, és a lezárások korábbi feloldását eredményezheti – mondta Szijjártó.

Magyarország az első európai ország, amely kínai vakcinát vásárol.

Kína globális közjavakká szeretné tenni vakcináit, ezzel is hozzájárulva a COVID-19 elleni küzdelemhez. Január 26-ig 12 ország adott forgalmazási vagy vészhelyzeti felhasználási engedélyt kínai vakcinára.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük