Kína lehet Kenya fő turisztikai forrásországa a COVID-19 után

 

Kína potenciálisan Kenya turizmusának legnagyobb forrásországává válhat a COVID-19 járványt követően – jelentette ki szerdán az afrikai ország turisztikai hivatala.

Mint Fred Okeyo, a Kenyai Turisztikai Hivatal megbízott piacfejlesztési igazgatója elmondta a Xinhuának, Kína jelenleg a Kenyába érkező turisták tíz legnagyobb forrása között van.

A kínaiak elég sokat utaznak, és globálisan Kína a leggyorsabban fejlődő kifelé irányuló turisztikai piac, így a következő öt év során az első számú forrásországgá válhat – mondta Okeyo egy digitális konferenciaplatform bemutatása alkalmából Nairobiban.

Hozzátette, hogy a COVID-19 világjárvány megfékezését szolgáló korlátozó intézkedések következtében jelenleg korlátozott a légiközlekedés a két ország között.

Arra számítunk, hogy a kínai turizmus gyorsan visszaáll a korábbi szintre, és készen állunk rá, hogy ha eljön az ideje, ismét kiaknázzuk a piacot – mondta a tisztviselő.

A turisztikai hivatal a kínai utazásszervező szektorral közösen igyekszik még több turistát csábítani Kenyába.

Egyedülálló természeti látványosságokkal és kultúránkkal motiváljuk a kínai utazókat, hogy keressék fel Kenyát – mondta Okeyo, kiemelve, hogy a Kenya vendéglátó szektorában végbement kínai beruházásoknak köszönhetően még több turista érkezhet az ázsiai országból.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük