Gyógyétel- és egészségkultúra-fesztivál kezdődött Csangsuban

 

Gyógyétel- és egészségkultúra-fesztivál vette kezdetét csütörtökön a kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi) tartományban fekvő Csangsuban (Zhangshu), amely a hagyományos kínai orvoslás (TCM) egyik fellegvára.

A népszerű helyi éttermek és szállodák szakácsmesterei a Szan Huang (Három királyok) palotában gyűltek össze, hogy bemutassák a hagyományos gyógyhatású ételek innovatív technikákkal történő elkészítését.

Az 51. Csangsui Országos TCM Alapanyag és Orvosság Vásár pénteken kezdődött. A gyógyétel- és egészségkultúra-fesztivál a kínai gyógyhatású ételek kultúráját igyekszik fenntartani és továbbvinni, a kulturális csereplatform építése, valamint a TCM és a turizmus integrált fejlesztése érdekében.

A háromnapos rendezvényen gyógyétel-kiállítás, különleges előadások, szakértői viták és konzultációk, valamint fotókiállítás is helyet kapnak.

A TCM fővárosaként is emlegetett Csangsu több mint 1800 éves gyógyszerészeti múltra tekinthet vissza, egyedi gyógyétel-kultúrája pedig kiterjed az orvoslásra, az egészségmegőrzésre, a napi étrendre és diétára, vagy a népszokásokra is.

A város az elmúlt években több mint százféle gyógyhatású finomságot fejlesztett ki, és olyan gyártási technikákat dolgozott ki, amelyek egyesítik a modern és a kínai orvoslás, a táplálkozástudomány és a gasztronómia szempontjait.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük