Közel 20 ezer importcikk vámvizsgálatát végezték el a 2022-es téli olimpiára

 

A 2022-es pekingi téli olimpia közeledtével a pekingi vámhatóság minden tőle telhetőt megtesz a zökkenőmentes vámszolgáltatások érdekében.

Január végéig átesett a vámvizsgálaton több mint 10, az olimpiára importált szállítmány, köztük hógépek és jégkotrók összesen mintegy 21 millió jüan értékben, valamint közel 20 ezer árucikk az olimpia logisztikai központja számára, összesen 36 millió jüan értékben – jelentette hétfőn a Chinanews.com

A vámhatóság a közelmúltban jelentette be, hogy a 2022-es téli olimpia és paralimpia idejére egyszerűsített vámszolgáltatásokat vezet be, és külön VIP csatornákat létesít az olimpiára érkezők számára. Külön vámcsatorna lesz a pekingi repülőtéren is a beérkező szállítmányoknak és személyeknek.

A téli olimpia logisztikai központjául a Pekingi Tiancsou Különleges Övezet nemzetközi áruelosztó központja szolgál majd, központosított raktározási és elosztási szolgáltatásokat kínálva mindenféle megvásárolt, lízingelt vagy kölcsönzött árucikk esetében. A valós idejű adatközlésnek köszönhetően a vámhatóság felügyelni tudja az áruk, járművek és egyéb anyagok forgalmát.

Az olimpiára ideiglenesen behozott áruk esetében a pekingi vámhatóság az olimpia szervezőbizottsága által nyújtott adógarancia keretében végzi majd a vámvizsgálatot, és különleges árupontokra szállítják majd a kérdéses árukat.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük