45%-kal nőttek az állóeszköz-befektetések január-februárban Senhszi tartományban

 

Az északnyugat-kínai Senhszi tartomány állóeszköz-befektetései az év első két hónapjában 45%-kal haladták meg az egy évvel korábbit, ami 10 százalékponttal magasabb az országos átlagnál – derül ki a helyi hatóságok által kiadott adatokból.

Ezen belül a privát állóeszköz-befektetések 63%-kal múlták felül az előző év azonos időszakát, ez 26,6 százalékponttal magasabb az országos átlagnál, és jól jelzi Senhszi gyümölcsöző erőfeszítéseit a befektetések és fejlesztések stabilizálása terén.

Az év eleje óta a nagyszabású beruházások élveznek prioritást a tartományban. Január-február során 783 nagyobb projekten kezdődött meg a munka Senhsziben, ezek összértéke pedig eléri a 705 milliárd jüant.

Ezzel párhuzamosan megkapta az előzetes engedélyt az a nagysebességű vasútvonal is, amely a tartomány fővárosát, Hsziant köti majd össze Ankanggal.

Február végéig 3051 beruházást hagytak jóvá Senhsziben, összesen 548 milliárd jüan értékben, ami 124,2%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

A Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság 2024 különleges kötvénykibocsátással járó beruházást hagyott jóvá a tartományban, melyek összesen 322,2 milliárd jüan kötvénykibocsátással járnak. Utóbbi adat 142%-kal haladja meg az egy évvel korábbit.

A bizottság március 15-ig 4,15 milliárd jüant csoportosított át az idei kínai központi költségvetésből Senhszi tartomány számára.

.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük