Egyre több vonat halad át a hszincsiangi határátkelőn Európa és Ázsia felé

 

Korgasz, az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen fekvő határváros az előző év azonos időszakával összevetve jóval több tehervonatot indított és fogadott Európa és Ázsia felől, illetve irányába.

Kedden egy napi szükségleti cikkekkel, gépalkatrészekkel, valamint gyermekgondozási cikkekkel megrakodott tehervonat hagyta el Korgaszt az oroszországi Kalinyingrád irányába. Ez volt idén az ezredik vonat, amely áthaladt a szárazföldi kikötőn.

A korgaszi vasúti csomópont ezzel a tavalyinál 40 nappal korábban érte el az ezer szerelvényt, ami jól jelzi, milyen élénk kereskedelem folyik Kína és az Új Selyemút által érintett országok között.

Sun Yongyu, a korgaszi vasúti átkelő tisztségviselője elmondta, hogy a helyi vasúti minisztérium kibővítette a létesítmény kapacitását, és a gyorsabb ügymenet érdekében fokozta a koordinációt a vámhatóságokkal és a határőrséggel.

A kibővített korgaszi határcsomópont napi 15 vonatot képes fogadni Európa és Ázsia felé vagy felől, amely szükség esetén 18-ig növelhető.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük