Jogdíjat kér szabadalmaztatott 5G technológiája után a Huawei

 

A Huawei kínai technológiai óriásvállalat bejelentette, hogy jogdíjat fog kérni a mobiltelefon-gyártóktól szabadalmaztatott 5G technológiája felhasználásáért.

A cég kedden adta ki fehér könyvét az innovációról és szellemi tulajdonról sencseni központjában, melynek során kijelentette, hogy mára az innovációra fordított befektetéseinek köszönhetően a világ egyik legnagyobb szabadalomtulajdonosává vált.

A Huawei 2020 végén világszerte mintegy 40 ezer szabadalomcsaládban összesen több mint 100 ezer aktív szabadalmat birtokolt.

A több üzemmódú 5G okostelefonok esetében a cég jutányos százalékos szabadalmi díjat kér a gyártóktól a készülékek eladási ára után, amelyet 2,5 dollárban maximáltak – mondta Jason Ding, a Huawei szellemi tulajdonjogi osztályának vezetője.

Be szeretnénk mutatni az elmúlt 30 évünk innovációs történelmét, továbbá hosszú távú elköteleződésünket a szellemi tulajdon tiszteletben tartása, védelme és bővítése terén. A fehér könyv révén talán jobban érthetővé válik, hogyan vált a Huawei azzá, ami ma – mondta Szung Liuping, a Huawei jogi igazgatója.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2019-es jelentése szerint a Huawei Európában a második, az Egyesült Államokban pedig a tizedik helyen állt a megítélt szabadalmak alapján.

A cég becslése szerint 2019 és 2021 között mintegy 1,2–1,3 milliárd dollárnyi bevételre tehet szert a szabadalmak átruházásából – mondta Ding.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük