Kína professzionális online képzési bizottságot hoz létre a szabályozás irányításának érdekében

 

Kínában a kibertér felügyeletéért felelős állami hivatal (Cyberspace Administration of China) és a Kínai Internet Társaságok Szövetsége kedden professzionális online képzési bizottságot hozott létre az ipar önszabályozásának megerősítésére és a piackezelés szabályozására.

Egy, a Kína Internet Hálózati Információs Központ által 2020 decemberében kiadott riport szerint az online képzésben résztvevők száma Kínában elérte a 342 milliót, ami az internethasználók teljes számának 34,6 százaléka.

2020 kezdetén a COVID-19 járvány ideje alatt az oktatást szüneteltették, így a tanulókat arra biztatták, hogy internet használatával vegyenek órákat, ami az online képzés gyors fejlődéséhez vezetett. Mindazonáltal, visszaélések is történtek, ami széles körben aggodalomra adott okot.

A képző intézetek jog- és szabályszegéseire válaszként a bizottság felelőse megjegyezte, hogy erőfeszítéseket kell tenni az online oktatási platformok tanúsítványainak és egységesítésének érdekében, egyben erősítésre szorul az iparág önszabályozása és ellenőrzésekre van szükség.

Csang Jung, a szövetség főtitkárhelyettese megjegyezte, hogy Kínának küzdenie kell az iparág egységesítéséért és rendszereznie kell az online oktatást alkalmazók értékelését és képesítését, továbbá szükség van arra, hogy a vállalkozások társadalmi kötelezettségeiknek eleget tegyenek és meg kell erősíteni az iparág önfegyelmét.

Zhang arra szólította fel az online oktatási vállalkozásokat, hogy összpontosítsanak az oktatás természetére, fordítsanak nagyobb figyelmet a tanárok kiválasztására és képzésére, emeljék ki a termékek tartalmát és minőségét annak érdekében, hogy magas színvonalú oktatási szolgáltatásokat nyújtsanak a nyilvánosság számára.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük