Technológiai inkubátorokról szóló megállapodást írt alá Kína Egyiptommal

 

Egyiptom és Kína csütörtökön a technológiai inkubátorok terén folytatandó együttműködésről szóló egyezményt írtak alá – közölte a kairói kínai nagykövetség.

A megállapodást kínai részről a Kínai Tudományos Akadémia Sanghaji Microrendszer és Informatikai Intézete, míg egyiptomi oldalról az Elektronikai Kutatóintézet írta alá.

Az egyezmény értelmében a kínai tudományos és innovációs platform, az InnoSpring inkubátor technológiai transzfer révén támogatja az egyiptomi TERIEIC inkubátor innovációs kapacitásának kialakítását.

A két fél közösen támogatja a kutatási eredmények átalakítását kereskedelmi termékprototípusokká, a szakértők kölcsönös látogatásait, valamint az inkubátorok működtetésével kapcsolatos tapasztalatok megosztását – részletezte a közlemény.

A kínai és az egyiptomi intézet a technológiai kutatás-fejlesztés, termékmarketing és szabadalmaztatás terén is együttműködik, közösen támogatva a kis- és középbvállalkozások műszaki innovációját és fejlődését.

Az online aláírási ceremónián részt vett Khaled Abdel-Ghaffar egyiptomi felsőoktatási miniszter is, aki kijelentette, hogy az elektronika és az informatika Egyiptom leggyorsabban fejlődő ágazatai közé tartoznak, melyek jelentősen hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük