Több mint 60 szállodát tervez nyitni idén Kínában a Marriott

 

A Marriott International szállodalánc szerdán bejelentette, hogy 2021-ben több mint 60 új hotelt tervez nyitni Kínában.

Az új szállodák és a meglévő egységek üzemeltetésében egyaránt a kínai belföldi piacot prioritizálják idén, miután a nemzetközi utazás a COVID-19 járvány következtében még nem állt teljesen helyre.

Az ünnepi időszakok kiszolgálása mellett nagy hangsúlyt kapnak a rövid távú utazások és az adott városon belüli vendégek is. A vállalat szeretne továbbá megtalálni a módját, hogy több fiatal vendéget vonzzon.

Év elején megnyílt egy JW Marriott szálloda Sanghajban, amely így az első ázsiai város lett, ahol 50 Marriott hotel üzemel.

A cég 2021-ben nem csupán a Sanghajhoz hasonlóan első kategóriába tartozó városokat tervezi tovább fejleszteni, más városokban is bővítené piacát. 15 új szállodát építenek például Hszianban, az északnyugat-kínai Senhszi tartomány neves turisztikai központjában.

A járvány jelentette fenyegetés ellenére is Kína vezeti a világgazdaság kilábalását – mondta Wu Zhongxian, a Marriott International kelet-kínai területi vezetője, egyben bizalmát fejezve ki a kínai piacban.

Véleménye szerint a Marriott kínai egységei gyorsan talpra álltak 2020 második felében, köszönhetően részben a kínai hatóságok hatékony járványkezelési és -megelőzési intézkedéseinek, és a kínai Marriott szállodák 90 százaléka végül nyereséges évet zárt. A cégcsoport tavaly 36 új szállodát nyitott Kínában.

A Kínai Turisztikai Akadémia előrejelzése szerint 2021-ben összesen 4,1 milliárd belföldi utazással lehet számolni, ez 40%-kal magasabb az előző évi adatnál.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük