A Sinopec a LONGi Green Energyvel társult a tiszta energiáért

 

Kína egyik legnagyobb olajfinomító vállalata, a China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) kedden megállapodást írt alá a LONGi Green Energy Technology Co. napelemgyártó céggel a szorosabb együttműködésről a tisztaenergia-megoldások terén.

A Kína karbonsemlegességi céljaira reagáló megállapodás értelmében a két fél elmélyíti együttműködését az elosztott napelemek, a PV+zöld hidrogén technológia és a vegyi anyagok terén, hogy ezzel nagyobb jelenlétre tegyenek szert a tisztaenergia-alkalmazások piacán.

A Sinopec elnöke, Csang Jü-cso elmondása szerint a vállalat a hidrogént tekinti az első számú tiszta energiaforrásnak. Az elmúlt években tovább csökkent a napelemes áramtermelés költsége, így ma már viszonylag olcsón lehet hidrogént előállítani napelem segítségével. Az együttműködés mindkét fél erősségeire építve további növekedést tesz lehetővé az újenergia-ipar minden szegmensében.

Li Csen-guo, a LONGi alapítója és elnöke elmondta, hogy cége elkötelezett a kutatás-fejlesztés és a műszaki innováció mellett, amelyek kulcsfontosságúak termékei minőségében és árában is, és a jövőben ezzel segíteni tudja a Sinopecet az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás elérésében.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük