Ecuador megkapta a COVID-19 elleni kínai Sinovac vakcina első szállítmányát

 

Ecuador megkapta az első adag koronavírus elleni Sinovac oltást a kínai gyógyszergyártótól.

Az oltóanyag szerdán, kereskedelmi járattal érkezett a fővárosi Quito Mariscal Sucre nemzetközi repülőtérre, ahol a repülőgépet vízi tisztelgéssel fogadták, ami a repülésben régóta bevett hagyomány a fontos járatok köszöntésére vagy búcsúztatására, a hála kifejezésére.

Lenin Moreno ecuadori elnök, Manuel Mejia külügyminiszter és Chen Guoyou ecuadori kínai nagykövet fogadták a CoronaVac oltóanyagot.

A szerdai rakomány volt az eddigi legnagyobb COVID-19 vakcina szállítmány, amelyet a dél-amerikai ország nemzeti immunizációs kampánya során kapott.

„Az oltóanyag optimizmussal és reménnyel tölt el minket” – fejezte ki örömét Moreno a rakomány érkezésekor.

Ecuador az egyik olyan latin-amerikai ország, amelyet a COVID-19 járvány, mintegy 340 000 fertőzéssel és 12 158 halálesettel, a legerősebben sújtott.

Mejia a Xinhua-nak „történelmi eseményről” beszélt, hiszen a nagy mennyiségű vakcina érkezése végre előremozdítja az ecuadori oltási tervet.

„Ez a gyógyulás kezdete” – mondta örömmel Mejia, megjegyezve, hogy a két ország közötti barátság és együttműködés tették lehetővé az oltások megérkezését.

Chen nagykövet szerint is különleges és fontos nap volt ez a kétoldalú kapcsolatok, a járványellenes együttműködés és az országos oltási akció szempontjából. Chen megjegyezte, hogy a világjárvány kitörése óta a két ország vezetői levélben, üzenetekben és telefonon kommunikáltak egymással és kölcsönösen támogatták egymást a koronavírus elleni küzdelemben.

A világjárvány idején, a kölcsönösen előnyös és virágzó kétoldalú együttműködés érdekében Kína olyan létfontosságú felszerelésekkel támogatja Ecuadort, mint negatív nyomású mentők, lélegeztetőgépek és arcmaszkok – tette hozzá Chen.

 

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük