Kína jó előre befektet a 6G technológiába

 

Kína felgyorsítja az 5G hálózat nagy léptékű telepítését, és már előre beruház a 6G technológiába – mondta pénteken egy sajtótájékoztatón Jang Hsziaovej, a Kínai Kibertér Hivatal igazgatóhelyettese.

Kína 2019-ben kezdte meg a 6G-vel kapcsolatos kutatás-fejlesztést. Az év novemberében a Tudományos és Műszaki Minisztérium öt másik tárcával közösen 6G K+F szakértői csoportot állított fel.

Kína 2020. november 6-án sikeresen felbocsátotta első 6G műholdját.

Számos hazai vállalat is aktívan részt vesz a 6G fejlesztésében, köztük a ZTE, a Huawei, az UNISOC, a Vivo és a DTmobile is.

Az önkormányzatok is nagy jelentőséget tulajdonítanak a 6G-vel kapcsolatos kutatásnak. A pekingi önkormányzat gazdasági és informatikai hivatala például a közelmúltban akciótervet vázolt fel az okosvárossá fejlesztésre a 14. Ötéves Terv (2021-2025) során, melynek részeként más csúcstechnológiák mellett a 6G-be is beruházna.

Az 5G hálózat kiépítésére 2020 és 2024 között kerül sor Kínában, majd 2028-ig a hálózat megerősítése következik. A 6G várhatóan 2029-ben mutatkozik be Kínában – mondta Jü Hsziaohuj, a Kínai Informatikai és Kommunikációs Akadémia elnöke.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük