Négyezernél is több résztvevő a Boao Fórum Ázsiáért konferencián

 

Négyezernél is többen jelezték részvételüket az idei Boao Fórum Ázsiáért konferencián, amely április 18-21. között kerül megrendezésre Boao városában, a dél-kínai Hajnan tartományban – hangzott el egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A hivatalos statisztikák szerint 4 128 résztvevő regisztrált a gazdasági konferenciára, köztük több mint 80 kínai állami tisztviselő, 60 Kínában állomásozó külföldi diplomata és 130 kínai és külföldi vállalkozó.

A rendezvény alfórumai olyan témákkal foglalkoznak majd, mint a fenntartható vidékfejlesztés vagy a szigetgazdaságok jövője a XXI. századi tengeri selyemúton.

Az idén 20. alkalommal megtartott fórum nagyrészt fizikai formában kerül megrendezésre, részben viszont járványügyi és megelőzési megfontolásból online formátumban – mondta Vang Seng, a tartományi külügyi hivatal igazgatója.

Valamennyi résztvevőnek fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebbi negatív COVID-tesztet, a tartományba történő belépéskor pedig újabb tesztet végeznek rajtuk – mondta Ceng Csaocsang tartományi egészségügyi biztos.

A Boao Fórum Ázsiáért 2001-ben alakult meg. A nonprofit, kormányoktól független nemzetközi szervezet célja a regionális gazdasági integráció elősegítése és az ázsiai országok segítése fejlődési céljaik elérésében.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük