Üzemanyagcellákat fejlesztő vegyesvállalatot jelentett be a Bosch és a Qingling Motors

 

A Bosch német mérnöki és technológiai vállalat és a kínai Qingling Motors haszongépjármű-gyártó vegyesvállalatot alapítottak Bosch Hydrogen Powertrain Systems néven – jelentették be a felek szerdán Csungkingban.

Az új vállalat üzemanyagcella-rendszerek fejlesztésével, összeszerelésével és kínai értékesítésével foglalkozik majd. A piacra lépés várható ideje 2022 vagy 2023.

A szükséges alkatrészeket és berendezéseket, így például a cellakötegeket, légsűrítőket vagy szenzoros vezérlőegységeket a Bosch kelet-kínai gyára fogja szállítani Vuhsziból. A Bosch már tavaly megépítette kínai üzemanyagcella-központját.

Most belegyorsítunk az üzemanyagcella iparosításába – nyilatkozta Stefan Hartung, a Bosch járműipari megoldásokért felelős elnöke, hozzátéve, hogy az innovatív technológiák és stratégiai partnerségek az ideális hajtóerő a minél klímasemlegesebb közúti forgalom elérése érdekében.

A kínai vegyesvállalat a közlemény szerint „mindkét fél technológiai és piaci tapasztalatait egyesítve járulhat hozzá a kínai üzemanyagcella-piac fejlődéséhez és az itteni járműipar átalakulásához“.

A Kínai Autóipari Mérnökök Társasága által kiadott energiatakarékossági és újenergia-jármű technológiai menetrend szerint 2030-ra több mint egymillió bejegyzett üzemanyagcellás autó közlekedhet Kínában.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a Bosch és a Qingling Motors már évek óta együttműködnek Kínában az üzemanyag-befecskendezés és a kipufogógázok kezelése terén.

A legújabb együttműködés nem csupán újabb mérföldkő a mobil üzemanyagcella iparosításában, de egyben jelentős hozzájárulás Kína autóiparának további fejlődéséhez is – mondta Tu Vejtung, a Qingling Motors elnöke.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük