Megkezdődött a Banglades digitális fejlődését támogató Huawei Távközlési Kongresszus

 

A Huawei kínai távközlési óriásvállalat Huawei Távközlési Kongresszus 2021 címmel különleges rendezvényt indított útjára Bangladesben az ország és a dél-ázsiai régió érintett szereplői számára.

A múlt csütörtökön kezdődött eseményt Mustafa Jabbar bangladesi postaügyi és távközlési miniszter nyitotta meg virtuálisan.

A csaknem május végéig tartó kongresszus célja a technológiai trendekről, valamint a technológia világát a közeljövőben meghatározó egyéb szempontokról folytatott eszmecsere.

A következő napok során egy sor mobilhálózat-operátor, valamint távközlési cégek, partnerek, szabályozók, agytrösztök és tudósok kapcsolódnak be néhány napra a kongresszusba virtuálisan vagy a koronavírus elleni intézkedések betartásával a helyszínen – közölte a Huawei.

A Huawei az informatikai és kommunikációs (ICT) infrastruktúra globális szolgáltatójaként elkötelezett az iparág bővülésének elősegítése és a növekedési lehetőséget kínáló új utak keresése mellett.

Ezen lehetőségek kiaknázása céljából szervezték meg a kongresszust, ahol a résztvevők és előadók kicserélhetik nézeteiket a technológiai trendekről és üzleti megoldásokról.

A rendezvény díszvendége, Mustafa Jabbar beszédében elmondta, hogy a távközlés mára Banglades gazdaságának egyik meghatározó szektorává vált.

Most pedig élvezhetjük az általunk választott út eredményeit – jelentette ki Jabbar.

Nyitóbeszédében Edward Zhou, a Huawei globális közügyekért felelős alelnöke elmondta, hogy Banglades számíthat Kína teljes támogatására digitális útja során.

A Huawei Távközlési Kongresszus bemutatja a legújabb megoldásokat és a digitális transzformáció globális módjait, ezzel is segítve a bangladesi ICT szektor növekedési lehetőségeit – mondta Zhou, hozzátéve, hogy a rendezvény a kölcsönös megértést és együttműködést támogató hídként szolgálhat a szabályozók, szolgáltatók és egyéb piaci szereplők között.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük