A Boao Fórum Ázsiáért fontos a világ számára a globális kihívások időszakában

 

A Boao Fórum Ázsiáért, amelynek éves konferenciája múlt vasárnap kezdődött a kelet-kínai Hajnan tartományban, rendkívül fontos a világ számára a globális kihívások időszakában – mondta a Jose Maria Figueres volt Costa Rica-i elnök.

Mint Figueres a Xinhuának adott interjúban elmondta, a fórum kiemelt jelentőséggel bír ebben az évben, mivel most ünneplik 20. Évfordulóját.

Véleménye szerint az elmúlt két évtized bizonyítja a szervezet képességét, vezető szerepét és kreativitását, melyek segítségével sikerült szembenéznie a politikai és gazdasági erőfeszítésekkel és továbbadni azokat az elmúlt években Ázsia és természetesen Kína részére.

A fórum résztvevői megoldásokat találhatnak a koordinációt igénylő globális problémákra – mondta Figueres, aki 1994 és 1998 között volt Costa Rica elnöke.

Az idei éves konferencia azért különösen releváns, mert az első a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetének létrehozása óta, és biztos vagyok benne, hogy az egész világra kiterjedő elsődleges szerepe lesz – mondta Figueres a Regionális Átfogó Gazdasági Partnerségre utalva.

Figueres, az idei konferencia díszvendége kijelentette, hogy Kína a világgazdaság motorja, és kiemelte Kína szerepét a világgazdasági fellendülésének előmozdításában a világjárvány közepette.

A legutóbbi hír, miszerint Kína első negyedéves gazdasági növekedése éves összevetésben meghaladta a 18 százalékot, pozitív meglepetés volt az egész világ számára – mondta Figueres, hozzátéve, hogy ez a szám azt jelenti, hogy a kínai gazdaság dinamizmusa és vállalkozói szelleme kezd lendületet adni a világgazdaságnak.

Figueres hozzátette, hogy Kína 2021-es növekedési célja szintén igen jó hír, mivel elősegíti a kereskedelem fellendülését és világszerte fokozza a jólétet.

A volt elnök bízik az Egy Övezet Egy Út (Új Selyemút) kezdeményezésben is, amely véleménye szerint a jólétre törekvő országok közötti békés és tartós együttműködés egyik formája.

Elmondása szerint az általa friss légfuvallatnak minősített kezdeményezés lehetőséget nyújt a párbeszéd és a közös fejlődés előmozdítására, valamint az együttműködés fokozására a globális kihívások megoldása érdekében.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük