Az ír miniszter ígéretet tett, hogy megerősíti Kínával a kereskedelmi kapcsolatokat

 

Egy magas rangú ír tisztviselő csütörtökön elmondta, hogy az elkövetkező években célja a Kínával való kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és továbbfejlesztése.

Martin Heydon, az ír Mezőgazdasági, Élelmiszerügyi és Tengerészeti Minisztérium államtitkára a kínai–ír üzleti kapcsolatokról tartott videokonferencián osztotta meg véleményét.

Heydon elmondta, hogy Kína 2020-ban Írország negyedik legnagyobb agrár- és élelmiszeripari exportpiaca volt, és a Kínába irányuló ír élelmiszerexport az elmúlt öt évben átlagosan csaknem 900 millió eurót (kb. 1,08 milliárd amerikai dollárt) tett ki.

Kína a második legfontosabb exportpiacunk mind a tej-, mind a sertéshús-ágazatban – mondta, hozzátéve, hogy az ír agrár- és élelmiszerexport diverzifikált és kialakult piacának növekedése továbbra is prioritás a minisztérium számára, és mint piacfejlesztésért felelős miniszter személyesen is prioritásként kezeli az ügyet.

Elmondta, hogy minisztériuma és maga is nagy jelentőséget tulajdonít a meglévő piaci hozzáférések fenntartásának, ideértve a kínai piacra való belépést is.

Rengeteg időt fordítunk majd arra a feladatra, hogy biztosítsuk jelenlegi piacaink megtartását, amellett, hogy új lehetőségek felé is nyitunk – mondta.

Heydon azt is elmondta, hogy számos magas szintű virtuális kereskedelmi találkozón vett részt a kínai kereskedelmi ügyfelekkel, és lenyűgözi az ír étel- és italkínálattal kapcsolatos lelkesedésük és ismereteik.

A minőség és a biztonság kulcsfontosságú a kínai fogyasztók számára. Olyan országként, amely az általa előállított élelmiszerek nagy részét exportálja, tudjuk, hogy mindenképpen kiemelkedő fontosságú a hírnevünk mint a biztonságos és fenntartható termékek forrása. Ezt az élelmiszer-biztonsági rendszerekkel foglalkozó szabályozó szerveink garantálják – mondta Heydon

Az a célom, hogy az elkövetkező években megerősítsem és tovább fejlesszem az előremutató kereskedelmi kapcsolatot Kínával – zárta beszédét Heydon.

A videokonferenciát egy ír agytröszt, az AsiaMatters szervezte, amely az Írország és Ázsia közötti üzleti kapcsolatok támogatására összpontosít. A konferencia témája a Kína és Írország üzleti együttműködése volt a koronavírus-járvány utáni világgazdaságban. Több tucat kínai és ír tisztviselő, üzleti vezető, szakértő és tudós vett részt a Corkban, Írország második legnagyobb városában csütörtökön megnyitott kétnapos eseményen.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük