Fennakadásmentesen üzemel a kínai építésű vízerőmű Kazahsztánban

 

A China International Water & Electric Corporation által épített Turgusun vízerőmű mindhárom turbináját beemelték a helyére, így a beruházás mechanikai és villamos berendezéseinek telepítése a végső szakaszához érkezett – számolt be róla a People’s Daily napilap.

Az erőmű a Turgusun folyón épül, Zirijanovszk (Altaj) város közelében. Ez a folyó völgyében tervezett lépcsős erőműrendszer első eleme, egyben az Új Selyemút kezdeményezés keretében létrejött Kína-Kazahsztán együttműködés elsőként megvalósult kiemelt beruházása.

A vízerőmű teljes kiépített kapacitása 24,9 megawatt, éves átlagos termelése pedig 79,8 millió kilowattóra.  Befejezését követően nagy mértékben csökkenti majd a régió áramtermelési költségeit, és megoldja Kelet-Kazahsztán áramellátási gondjait.

Az építkezés több mint 200 munkahelyet teremtett. A Turgusun erőmű egyes és kettes turbináján már elvégezték a terhelésmentes vízátfolyásos próbaüzemet, így készen állnak a normál működés megkezdésére. Az erőművet egy 72 órás tesztüzemet követően rákötik a hálózatra, és megkezdheti az áramtermelést.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük