Kína első gojibogyó-kutatóintézete az iparág fejlesztésére

 

Kína első gojibogyó-kutatóintézetét hétfőn avatták fel Hszingcsuangban, az északnyugati Ninghszia-Huj Autonóm Terület fővárosában. A száraz területen arra számítanak, hogy a gyümölcs termesztése pénzügyi fellendülést és több zöld területet eredményez majd.

A goji bogyó, más néven közönséges ördögcérna Ninghszia különleges tápértékkel bíró specialitása. Kínában a goji bogyó története évezredekre nyúlik vissza. Az ókori gyógynövényes gyógyászatban a bogyót a máj védelmére, a látás javítására és az erő megőrzésére használták.

A regionális tudományos és technológiai osztály szerint a goji bogyó termesztése kulcsfontosságú iparággá vált Ninghszia-ban. Az ültetvények zöld területté változtatták a sivatagokat és boldogabbá tették a helyiek életét.

Az iparág továbbra is elmarad a gyümölcs gyógyászati anyagainak feldolgozása és kutatása terén, ami új hozzáadott értékű gyógyszerek és termékek kifejlesztését tenné lehetővé – mondta Kuo Ping-csen, a regionális tudományos és technológiai osztály és az új intézet igazgatója.

Szerinte az intézet nyílt platformként szolgál az innovációs csoportok egyesítésére a kutatási eredmények átadásával és szerepet játszik az iparág értékének növelésében.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük