Vonzza a külföldi befektetőket a dél-kínai Hajnan tartomány

A Kínai Gazdasági Információs Szolgálat angol nyelven is közzétette Hajnan üzleti környezetéről szóló jelentését a csütörtökön Hajnan tartomány székhelyén, Hajkou-ban tartott szemináriumán.

Gan Feng, a Xinhua Selyemút Információs Szolgálat vezérigazgató-helyettese, kifejtette, hogy a jelentés külföldi befektetőknek nyújt segítséget és gyakorlati tanácsokat üzleti tevékenységük indításához, illetve bővítéséhez.

Hozzátette még azt is, hogy a jelentés hivatalos forrásokból származó naprakész adatokat tartalmaz, amely diagramok és táblázatok segítségével mutatja be Hajnan gazdaságát, kereskedelmét, természeti erőforrásait, infrastruktúráját, valamint ipari szerkezetét.

A jelentés megállapítja, hogy az elmúlt hét évben Hajnan GDP-jének növekedési üteme meghaladta az országos átlagot és 2020-ban, a COVID-19 világjárvány ellenére, Hajnan éves GDP-növekedése továbbra is 3,5 százalékos volt, ami 1,2 százalékponttal magasabb az országos átlagnál, valamint magasabb, mint a szomszédos Kuangtung és Fucsien tartományok mutatói. Ezek a számok azt mutatják, hogy Hajnan gazdasága ellenálló és erőteljes -tette hozzá Gan.

A jelentés bemutatja Hajnan külkereskedelmének fejlődését, valamint a külföldi befektetések elősegítésre hozott kedvező politikai lépéseit is.  2020-ban a befektetett külföldi tőke összege meghaladta az 1,6 milliárd dollárt. A legnépszerűbb befektetési területekhez tartoztak az üzleti szolgáltatások, az ingatlanbefektetések, a kis- és nagykereskedelmi szolgáltatások, valamint a lízing is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük