Santung fokozza a zöld kikötők létesítésére irányuló erőfeszítéseket

 

A kelet-kínai Santung tartomány új fejlesztési tervet tett közzé, amelyben elkötelezi magát a zöld és karbonszegény kikötők létesítése mellett, és 20215-re mind Kínában, mind globálisan vezető szerepre kíván szert tenni e tekintetben.

A tervezet szerint Santung 2025-re jelentős előrelépést tesz kikötői energiastruktúrájának és közlekedési kapcsolatainak optimalizálása, a karbonszegény működés és a környezetvédelmi irányítás terén.

Az energiastruktúra optimalizálása részeként a fosszilis tüzelőanyagok visszaszorítása érdekében a tiszta energia alkalmazásának elősegítésén lesz a hangsúly.

Santung emellett támogatja a multimodális fuvarozást, és a kikötőkben elsőbbséget biztosít a zöld szállítóeszközöknek a rakodáskor.

A kikötők szerkezetének optimalizálása terén Santung a tartomány négy nagy kikötője, köztük a Csingtao kikötő integrált fejlesztését támogatja, és egy hatékony, észszerű áron minőségi szolgáltatásokat nyújtó szállítási rendszer kialakítására törekszik.

Kiemelt terület lesz a kikötők környezetszennyezésének visszafogása is. Santung csökkenti az energia- és vízfelhasználást, és a terminál, illetve a kikötők forgalmának optimalizálásával megváltoztatja az erőforrások felhasználásának módszereit.

Santung tartomány intelligens energiavezérlő és légszennyezésmérő rendszert telepít a kikötőkbe.

Emellett 22 konkrét célt tűztek ki a zöld és karbonszegény kikötők kialakítása érdekében. Santung négy legnagyobb kikötője az elvárások szerint például évi 10%-kal növeli a vasúti és vízi multimodális konténerforgalmat.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük