A szakpolitikai tanácsadók azt javasolják, hogy jogszabályokkal javítsák a szociális segélyt

A pekingi konzultáció során Kína nemzeti politikai tanácsadói javaslatokat tettek a szociális segélyek jogalkotással történő javítására.

A kéthetente megrendezésre kerülő ülést, amelyet a Kínai Népi Politikai Tanácsadó Konferencia (CPPCC) Nemzeti Bizottsága, Kína legfőbb politikai tanácsadó testülete szervezett, Wang Yang, a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának állandó bizottsági tagja és elnöke vezette.

Wang szerint körültekintő erőfeszítéseket kell tenni a szociális jóléti törvény valós körülményekre épülő, emberközpontú megközelítés alkalmazásával történő megfogalmazására.

A találkozóra meghívott tizenegy politikai tanácsadó és különleges vendég ismertette javaslatait, és több mint 40 tanácsadó fejezte ki véleményét a mobil platformon keresztül.

Tudomásul véve, hogy a szociális segélyeket az abszolút szegénység felszámolása után a fejlődés új szakaszába kell helyezni, a szakpolitikai tanácsadók kiemelték a szociális segítségnyújtás általános hatékonyságának javításának lényegét.

A vonatkozó szabványokat tudományosan úgy kell meghatározni, hogy minden jogosult személynek segítséget nyújtson szükségleteinek megfelelően.

Emellett diverzifikált szociális segélyszolgáltatásokra szólítottak fel, beleértve a napi gondozást és a pszichológiai tanácsadást, a szociális segélyezési eljárások egyszerűsítését és a segélyalapok szigorúbb felügyeletét.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük