Csianghszi tartomány RCEP országokba exportált áruinak összértéke meghaladta az 1,6 milliárd USD -t

A kelet – kínai Csianghszi tartomány fővárosában, Nancsangban működő helyi vámhatóságok az idei év első félévében 23 771 származási bizonyítványt állítottak ki a szabadkereskedelmi megállapodás (FTA) értelmében a RCEP (regionális átfogó gazdasági partnerség) tagországaiba exportált árukra. Az áruk összértéke 10,7 milliárd jüant (1,605 milliárd USD) tett ki a Nancsangi vámhatóság szerint.

Az RCEP megállapodás Csianghszi tartomány helyben készített termékei számára, például az acél-, vegyipar- és elektromechanikai termékek számára az adócsökkentés lehetőségét biztosítja, valamint csökkenti a fejlett technológiák, kulcsfontosságú berendezések és alkatrészek importálásának költségeit.

A vámhatóság hozzátette, hogy az RCEP megállapodás meghatározza a származási szabályok rendelkezéseit, amelyek csökkentik a vámkedvezmények igénybevételének küszöbét, és többféle áru számára biztosítja a vámcsökkentés lehetőségét.

A 2020 novemberében aláírt RCEP 15 tagországot foglal magába, köztük a Délkelet – ázsiai Nemzetek Szövetségét (ASEAN), valamint Kínát, Japánt, a Koreai Köztársaságot (ROK), Ausztráliát és Új – Zélandot. Ez a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezete különböző mutatók széles skálája szerint.

A nancsangi vámhatóság összeállította az RCEP – tagországokkal folytatott kereskedelem alapján a legfontosabb vállalatok és termékeinek listáját, és nyilvánosságra hozta az RCEP – megállapodás kedvezményeket biztosító rendelkezéseit a vállalkozások számára, amelyeknek célja, hogy eligazítsa a helyi vállalkozásokat az RCEP származási szabályainak jobb megértésében és az új lehetőségek feltárásában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük