Óriási, e-kereskedelmi forgalom növekedés Senjang, liaoningi Kísérleti Szabadkereskedelmi Zónájában

Az északkelet-kínai, Senjang térségben található Liaoningi Kísérleti Szabadkereskedelmi Zónában (FTZ) az év első felében 4,59 millió, határon átnyúló, e-kereskedelmi tranzakció zajlott, amelyeknek összértéke 460 millió jüan(69 millió USD) volt, ami több, mint a tavalyi évi teljes volumen – jelentette Liaoning Daily.

Eddig összesen 27 cég indította el vállalkozását a határon átnyúló e-kereskedelmi platformon a térségben, és az e-kereskedelmi, import-export termékeket a világ 30 országába és régiójába szállították.

A határokon átnyúló e-kereskedelem működésének erősítése érdekében Senjang térségében megfelelő támogató létesítményeket építettek ki, beleértve egy 100 millió jüan(15 millió USD)beruházással készült nemzetközi csomagküldő-felügyeleti központot, egy a Taohszian Nemzetközi Repülőtéren található nemzetközi gyorsposta-központot és egy kapcsolódó raktárt, amely összesen 30.000 négyzetméter területen helyezkedik el. Mindezt a határokon átnyúló e-kereskedelmi vállalkozások és a több mint 30 e-kereskedelmi élő közvetítéssel foglalkozó vállalkozás számára.

Mindeközben megerősítik a szabályozásokat is a határokon átnyúló e-kereskedelmi műveletek támogatása miatt. A terület pénzügyi támogatást is nyújt az érintett vállalkozásoknak, például hitelfinanszírozást. Ezzel egyidejűleg négy határon átnyúló nemzetközi e-kereskedelmi árufuvarozási útvonalat is megnyitott San Franciscóba, Los Angelesbe, Londonba és Szöulba, valamint különleges postai útvonalakat a Kína-Európa között közlekedő tehervonat-szolgáltatások számára.

Ezen túlmenően három fizikai üzletet és több mint 20 közösségi üzletet helyeztek üzembe a Liaoning FTZ Senjang területén, és ígéretet tettek arra, hogy öt év alatt összesen 1000, határokon átnyúló e-kereskedelmi üzletet és pultot épít fel. A szabadkereskedelmi zóna továbbra is segíti a határokon átnyúló e-kereskedelmi iparág vezető vállalatait, hogy letelepedjenek a térségben, és megerősítsék az élő közvetítésekkel foglalkozó szektor kísérleti működését, csak úgy mint az importált gyógyszerek értékesítését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük