Kínai-német együttműködést jelentettek be a hálózati járművek és okos városok terén

 

A hálózatba kapcsolt járművekkel és az okos városok üzemeltetésével foglalkozó közös projektet jelentett be a Kínai Informatikai és Kommunikációs Akadémia, valamint a Német Autóipari Szövetség (VDA) július 2-án Pekingben – jelentette a Shanghai Securities News kedden az akadémia közleményére hivatkozva.

A projekt a 2018 júliusában aláírt kínai-német együttműködési szándéknyilatkozat megvalósításának jelentős lépése, amely az önvezető és a hálózati autók közös fejlesztését tűzte ki célul. Az együttműködés keretében a két ország autóipari szervezetei és vállalatai feltérképezik az intelligens hálózatba kapcsolt járművek (ICV-k) új alkalmazási módjait, beleértve a tömeggyártást, a megoldástervezést, valamint a jármű-világ kommunikációs hálózatok fejlesztését és kereskedelmi felhasználását.

Ezt követően egy koordinált tesztfázisra kerül sor a kutatás eredményeinek és a piaci szereplők igényeinek összevetésével, melynek köszönhetően együttesen fejlődhet tovább a két ország IVC és okosváros iparága.

Kínai részről a Beijing Automotive Group, a Guangzhou Automobile Group, a GOHIGH Data Networks Technology, a Huawei, a China Information and Communication Technology Group, valamint a China Intelligent and Connected Vehicles (Beijing) Research Institute Co., Ltd. és a Tencent vesznek részt.

Német oldalról a DaimlerAG, a Volkswagen AG és Robert Bosch GmbH jelezték részvételi szándékukat.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük