Rekord áruforgalom a budapesti repülőtéren a kínai Alibabának köszönhetően

 

A Lisztr Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport rekordforgalmat regisztrált az év első hat hónapjában, nem utolsósorban a kínai e-kereskedelmi óriásvállalatnak, az Alibabának köszönhetően – számolt be róla szerdán a reptér.

A rekord féléves forgalomnak köszönhetően a 12 hónapra vetített légiáru-mennyiség is soha nem látott magasságokba ugrott: a júniustól júniusig tartó egy év alatt 157 402 tonna árut kezelt, mellyel a repülőtér átlépte a 150 000 tonnás álomhatárt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fennállása óta most először érte el a 150 ezer tonnás határt – mondta a közleményben Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója.

A jelentős áruforgalomhoz hozzájárult többek között a repülőtér kiváló cargoinfrastruktúrája, az e-kereskedelem további erősödése, továbbá az is, hogy 2021 áprilisában az Alibaba Group Budapestet választotta kelet-közép-európai légi logisztikai központjának.

Rendkívül örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy az Alibaba minket választott, ami óriási eredmény, hatalmas növekedési potenciállal és további üzleti lehetőségekkel, nemcsak a repülőtér, hanem a hazai logisztikai szolgáltatási iparág számára is – mondta Kossuth József, a repülőtér cargo vezetője.

A cég budapesti jelenléte már most hozzávetőleg havi 2,5 millió küldemény érkezését jelenti légi úton, ami az elkövetkező hónapokban intenzíven tovább bővül majd.

A kelet-közép-európai régió repülőterei között a Budapest Airport cargoforgalmának növekedése az elmúlt 2 évben is rendre az élmezőnyben szerepelt, stratégiai szerepe pedig egyre inkább megkérdőjelezhetetlen, amit tovább erősít az elmúlt hónapok kiemelkedő áruforgalma Kína és Magyarország között – zárul a közlemény.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük