A Kínai Kommunista Párt fontos szerepet játszik a multilateralizmus megerősítésében a volt görög miniszterelnök szerint

 

A Kínai Kommunista Párt (KKP) kulcsszerepet játszik a multilateralizmus megerősítésében – mondta George Papandreou volt görög miniszterelnök, a Szocialista Internacionálé elnöke kedden a Xinhuának.

A KKP és természetesen Kína fontos szerepet játszik és fog játszani a többoldalú rendszer megerősítésében – mondta Papandreou, méltatva a KKP szerepét a tisztességes és igazságos globális kormányzati rendszer előmozdításában.

Papandreou júliusban részt vett a KKP és a Politikai Pártok Világtalálkozóján a kínai athéni nagykövetség videó linkjén keresztül.

Az eseményről szólva melegen gratulált a KKP megalapításának 100. évfordulójához, méltatta annak emberközpontú filozófiáját és eredményeit, és hangsúlyozta, hogy világszerte együttműködésre van szükség ahhoz, hogy szembenézzünk a közös kihívásokkal, és közösséget építsünk az emberiség jövőjéért.

Az emberközpontú politika az, amiben szerintem világszerte minden haladó szellemű ember hisz, vagyis politikánknak az embereket kell előtérbe helyeznie, küzdenünk kell az egyenlőtlenségek ellen, hogy az emberek érezhessék, hogy igazságot és reményt találnak a rendszerben – nyilatkozta Papandreoua a Xinhuának.

Világszerte együttműködésre van szükség a nagy kihívások leküzdésére, legyen az pandémia, pénzügyi válság, éghajlatváltozás vagy a meglévő egyenlőtlenségek. Mindannyian az emberiség részei vagyunk, és a járvány ráébresztett bennünket erre. Világszerte mindenki rájött, hogy csak együtt tudunk megbirkózni a kihívásokkal – jegyezte meg.

A világ politikai pártjainak felelőssége, hogy globális szinten előmozdítsák a pártok közötti együttműködést – mondta.

Több megértésre, szolidaritásra, több együttműködésre van szükség, és a politikai pártoknak óriási felelősségük van ebben, elsősorban saját népeik képviseletében, magának az emberiségnek a képviseletében és együttműködve a kihívások leküzdésében – mondta Papandreou, hozzátéve, hogy várja a Szocialista Internacionálé és a KKP közötti együttműködés folytatását.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük