Éves gyógyszeripari konferencia kezdődött Csinanban

 

A 38. Kínai Gyógyszeripari Információs Konferencia július 31-én vette kezdetét Csinanban, a kelet-kínai Santung tartomány fővárosában. Az augusztus 3-ig tartó rendezvényen a minőségi gyógyszeripari ökoszisztéma felé vezető út megvitatása a fő napirendi pont.

Az idei konferencia olyan témákat helyez reflektorfénybe, mint a gyógyszerészeti innováció, a kutatás-fejlesztés, a gyerekgyógyászat, az orvosi fogyóeszközök központosított beszerzése vagy a gyógyszergyártók tudományos felügyelete a minőségfejlesztés és hatékonyságnövelés jegyében, valamint a gyógyszeripari ökoszisztéma növekedésének hajtórugói – számolt be róla az Economic Information Daily.

Vasárnap tették közzé a konferencia egyik fénypontját, az idei Kínai Gyógyszeripari Top 100 listát. Az első három helyet ebben az évben a China National Pharmaceutical Group Corporation,a Yangtze River Pharmaceutical Group és a Guangzhou Pharmaceutical Holdings Limited foglalja el.

Csinan a nemzeti egészségváros projekt egyik első tesztvárosaként erős alapokkal és hosszú gyógyászati történelemmel rendelkezik, és további előnyére szolgál a jó megközelíthetőség és közlekedés, a minőségi erőforrások, az élénk ipari ökológia, az átfogó és bőkezű támogatási rendszer, valamint az ígéretes dtratégiai lehetőségek – mondta vasárnapi beszédében Szun Sutao, a város polgármestere.

Az Ipari és Informatikai Minisztérium és a helyi önkormányzat védnökségével megrendezett konferenciának a Kínai Országos Gyógyszeripari Információs Központ ad otthont.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük