Az első félévben tovább bővült Ninghszia exportja az Új Selyemút országaiba

 

Az északnyugat-kínai Ninghszia-Huj Autonóm Terület és az Új Selyemút által érintett országok közötti kereskedelem 2,77 milliárd jüanos volumene január és június között 46,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, és a tartomány teljes külkereskedelmének 31,7%-át tette ki. Az export 51,2%-os bővüléssel 2,52 milliárd jüan volt, míg az import 8.4%-kal, 250 millió jüanra nőtt.

A Ninghsziából származó árucikkek összetétele is tovább javult, az alapvető szerves kemikáliák 24, a gyógyszerek és orvosi anyagok 54,1 a vasfémek exportja pedig 85.3%-kal nőtt éves alapon, míg a gépészeti és elektronikai cikkek, a mezőgazdasági termények, valamint a ruházat és kiegészítők kivitele többszörösére nőtt ez időszak alatt.

Az exportba újonnan bevont termékcsoportok adták Ninghszia teljes Új Selyemút országokba irányuló kivitelének 18,7%-át, ezzel tovább mélyítve a tartomány és a kezdeményezésben részt vevő országok közötti együttműködést.

Ninghszia január és június között 50 Új Selyemút országgal állt kereskedelmi kapcsolatban, és ezek közül 36-ba bővült a kivitele. A három legnagyobb kereskedelmi partner India, Vietnám és Thaiföld voltak, az ezekbe az országokba irányuló kivitel 58%-kal, 1,28 milliárd jüanra bővült, ami az összes Új Selyemút országba irányuló export 50,8%-át tette ki.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük