Sikeresen zárult a Kínai Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi szakkiállítás

A hat napon át tartó, 2021-es Kínai Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi Vásár (CIFTIS) kedden ért véget Pekingben

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a hatnapos vásár során különböző területeken összesen 1672 szerződést írtak alá, köztük 642 projektszerződést, 223 befektetési ügyletet, 200 megállapodást, 158 hiteles közleményt és 139 első bevezetésű innovációs termékét – tudtuk meg a vásár keddi sajtótájékoztatóján.

Az idei vásár több mint 10 000 vállalkozást vonzott 153 országból és régióból, öt országgal többel, mint tavaly és több a Fortune500 (listában  található) vállalat részvételével.

A vásár bemutatta a digitális kereskedelem, az 5G kommunikáció és az ipari tárgyak internetének új formáit és modelljeit és új szolgáltatásokat tárt fel, gyümölcsöző eredményeket hozott – mondta Wang Zhihua, a Kereskedelmi Minisztérium tisztviselője (MOC), hozzátéve, hogy a vásár online és offline is megrendezésre került a digitális technológia révén, teljes mértékben demonstrálva Kína digitális, internetes technológiájában és intelligens fejlesztésében rejlő nagy lehetőségeket.

A Kínai Nemzeti Kongresszusi Központ átfogó kiállításai mellett az idei CIFTIS fórumait és mellékrendezvényeit támogató tematikus kiállítások sorozata került először megrendezésre a Shougang Parkban, egy korábbi acélgyárból kialakított kulturális és sportkomplexumban, Nyugat-Pekingben-jegyezte meg Yan Ligang, a pekingi városi kereskedelmi iroda igazgatója.

Wang szerint Kína felgyorsítja a tempót a határokon átnyúló szolgáltatáskereskedelem „fekete” listájának megfogalmazásához, és elősegíti az országos gyakorlatot, feltárja a nemzeti demonstrációs zónák kiépítését a szolgáltatáskereskedelem innovatív fejlődésének elősegítése érdekében, és fokozza Peking és más városok közötti belső szabályok és a nemzetközi szabadkereskedelmi megállapodások (FTA) szabályaihoz való kísérleti igazodást.

A 2021-es CIFTIS „A digitális jövő és a szolgáltatás-vezérelt fejlődés felé” című témakörben először szerepelt a digitális szolgáltatásokról szóló rész, amelyen 33 jól ismert vállalkozás és intézmény vett részt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük