Kína gazdasága a kínai-ellenes médiafelhajtás ellenére is növekedni fog

Kína gazdasága valószínűleg továbbra is apályt és dagályt fog tapasztalni, de „belátható időn belül végső soron a növekedés lesz a fő jellemző” – áll a Gulf News kedden megjelent cikkében.

A Kína-ellenes médiafelhajtás és propaganda kétélű fegyver – írta a cikkben Ramzy Baroud, a Gulf News újságírója és szerkesztője, amelynek székhelye Dubaiban van.

Baroud elmondta, hogy míg a Kínát általában rossz színben feltüntető nyugati média tudósításai nagymértékben profitálnak Kína hanyatlásából, a nyugati gazdaságok fogják először megfizetni az árát, ha Kína hosszú távú gazdasági lassulásba lép.

Véleménye szerint az elfogult nyugati médiát a politika motiválja, nem a számszerűsíthető valóság. „Kína, a globális gazdasági növekedés fő motorja, lehetetlen dilemmával áll szemben. Egyrészt a nyugati hatalmak azt akarják elérni, hogy Kína ne erősítse globális politikai hatalmát, miközben Kína gazdasági csodájára hagyatkozik saját gazdaságuk életben tartása érdekében.

A kínai gazdaság szorosan összefügg a világgazdasággal. „Soha nem volt még igazabb a közmondás, hogy „ha Kína tüsszent, megfázik a világ” – mondta az öt könyv szerzője.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük