Peking bemutatta a 2022-es téli olimpia hivatalos egyenruháit a személyzet, a műszaki tisztviselők és az önkéntesek számára

A 2022-es téli olimpiai és paralimpiai játékok pekingi szervezőbizottsága (BOCOG) szerdán bemutatta hivatalos egyenruháit a személyzet, a technikai tisztviselők és az önkéntesek számára a 2022-es pekingi 100 napos visszaszámlálás alkalmából.
A BOCOG szerint a tervet több mint 600 pályázat közül választották ki, és nyolc fordulóra optimalizálták. Az egyenruhák ruházatból, cipőből és kiegészítőkből állnak, amelyeken a 2022-es pekingi játékok alapgrafikáinak elemei találhatók, hagyományos kínai tájfestési technikákkal bemutatva, kifejezve az emberiség és a természet harmóniáját.

Zhang Jiandong, Peking alelnöke és a BOCOG ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az egyenruha nemcsak a személyzet, a műszaki tisztviselők és az önkéntesek személyazonosságát jelzi, hanem a hagyományos kínai kultúrát és a modern technológiai fejlődést is megtestesíti.

„Tanulmányoztuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapelveit, és ihletet merítettünk a korábbi téli játékokból. A három versenyzónában, Pekingben, Yanqingben és Zhangjiakouban zajló játékok során különböző munkaforgatókönyvek és éghajlati viszonyok szerint készítettük el a terveket, és az egyenruhák funkcionálisak és művészien díszítettek kínai jegyekkel” – mondta Yan Cheng, a BOCOG Humánerőforrás Osztályának vezérigazgatója.

Az izzó vörös, a Kínai Nagy Fal szürke, az égkék és a hófehér a 2022-es pekingi egyenruhák fő színei. He Yang, az egyenruha tervezője szerint a személyzet fekete és izzó piros egyenruhája az elhivatottságukat és lelkesedésüket tükrözi; a Nagy Fal szürke, szintén 2008-ban Pekingben használt szín a műszaki tisztviselők objektivitását és tisztességességét képviseli; az égkék az önkéntesek fiatalos lendületét mutatja; a hófehér, harmonizáló szín a jó szerencsét szimbolizálja, ahogy egy kínai mondás tartja: „Az időszerű hó jó termést ígér.”

A környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjait beépítik az egyenruhák tervezésébe, gyártásába és forgalmazásába. Például a felszereléstároló zacskókban használt fonalak újrahasznosított műanyagból készülnek annak érdekében, hogy egy zöld, környezetbarát és fenntartható téli olimpiát tarthassanak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük